TV Mix Scifi

En juuri koskaan osta valmiita karkkisekoituksia, vaan poimin irtokarkkihyllystä juuri niitä karkkeja, joista pidän. Valmiissa sekoituksissa on aina ja ikuisesti vähintään yksi koostumukseltaan löllö ja täysin turha hedelmäkarkki, rasittavan hitaasti suussa sulava mitäänsanomaton kova karkki tai pahaa lakritsia, jonka sormet parhaansa mukaan pyrkivät kiertämään. Ja jos sekoituksessa on yksikin turha karkki, niin Murphyn lain mukaan juuri sitä lajia on pussissa kaikkein eniten, ja sitten raivohiki otsallasi seulot sieltä pussista pois niitä huonoja, että saisit rauhassa mässyttää niitä parempia. (Tai sitten minä olen nirso. Sekin on täysin mahdollista.)

Scifin ystävänä kiinnostuin kuitenkin lievästi uusimmasta TV Mix -pussista, jonka K-Supermarketissa käydessäni äkkäsin hyllyssä. TV Mixejä on jo ties miten monella eri teemalla, enkä ole tainnut niistä aiemmista koskaan ostaa yhtäkään, mutta jos karkkipussissa on karkit nimeltä facehugger ja vulcan salute, se ansaitsee mahdollisuuden.

tvmix01

Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, muunnettua tärkkelystä, glukoosi-fruktoosisiirappia, ammoniumkloridia (=salmiakkia), hyytelöimisainetta (arabikumia), kasviöljyjä (palmu*, kookos, shea), happoa (sitruunahappoa), lakritsiuutetta, sokeroitua maitotiivistettä, kokonaan kovetettua kookosöljyä, kosteudensäilyttäjää (sorbitolia), aromeja, liivatetta, maltodekstriiniä, värejä (E100, E101, E120, E131, E141, E150c, E150d, E153, E160a, E171), suolaa, pintakäsittelyaineita (karnaubavahaa, mehiläisvahaa).

Pussissa on 11 erilaista karkkityyppiä: facehugger ja vulcan salute (mango), terminaattorin silmä (vadelma), alien (omena), salmiakit pimeyden maski, komponentti x, Thorin vasara ja matriisilasit, Ufo-lakritsirae, Komeetta (pyöreä kova karkki) ja Meteoriitti (litteä toffeetyyny).

tvmix02

Ja sitten tärkein: miltä karkit maistuivat?

Salmiakit ovat kaikki samanlaisia, vain muodoltaan erilaisia. Suolaisuus ja makeus ovat hyvin tasapainossa, mutta salmiakin koostumus ei miellyttänyt: tekstuuri oli jotenkin tahmainen eivätkä karkit olleet tarpeeksi sitkeitä minun makuuni. En innostunut. Maailmassa on paljon huomattavasti parempaa salmiakkia.

Hedelmäkarkit ovat ns. bulkki-Malacoa, eli ihan tusinahedelmäkarkkeja – juuri sellaisia, mitä Malaco on tehnyt vuodesta toiseen. Keltaisista en löytänyt mangon häivähdystäkään enkä punaistakaan olisi vadelmaksi tunnistanut – se maistui kuitenkin erilaiselta kuin keltaiset ja maussa oli jokin epämääräinen hajuvesimäinen häivähdys, josta en pitänyt. Vihreät alienit maistuvat teolliselle omena-aromille.

Komeetta toimittaa pussin virallisen tylsän kovan karkin virkaa. Se maistuu toffeelle ja on sinänsä ihan maukas, mutta koen kovien karkkien pureskelun epämiellyttäväksi enkä jaksa loputtomasti imeskellä niitä, joten… ääh.

Toffeetyynyt ovat irtokarkkihyllystä tuttuja (ja Ruotsista niitä saa Brio Gräddkola -pusseina), ja ne ovat herkullisia, kermatoffeen makuisia juuri sopivan sitkeitä nameja.

Siniset ja valkeat ufo-lakritsirakeet olivat kaikkein ilahduttavin tuttavuus tässä pussissa. Ne ovat juuri sopivan kovansitkeitä, raekuoressa maistuu hennosti anis ja karkin sisus on juuri sopivan salmiakkinen. NAM! Arvatkaapa, oliko näitä pussissa huomattavasti vähemmän kuin muita karkkeja? Jep jep. Näitä voisin ostaa omana pussinaan.

Arvio: 2½ / 5. Pussin salmiakit jäävät melko varmasti syömättä, lakritsirakeet ja toffeetyynyt katoavat suhteellisen nopeasti. Hedelmäkarkit tulee ehkä syötyä joskus pahassa karkintuskassa, jos parempaa ei ole tarjolla. Moni varmasti tykkää tästä sekoituksesta, mutta minä tuskin ostan toiste.

Jätä kommentti